PT Finance heeft in 2010 de opdracht gehad voor de invulling van de projectleiding voor het project Audio in2 Focus. Het project omvat de integratie van het onderdeel Audio (gehoortoestellen) in de bestaande winkelautomatiseringsapplicatie van Optiek. Dit integratieproject had een impact op de totale organisatie. Naast een aanpassing van de administratieve processen in de backoffice veranderden ook de processen op de werkvloer in de winkel.
In het kader van de integratie vormde ook het beheer van en de conversie van gegevens uit de oude maatwerkapplicatie voor Audio een belangrijk aandachtspunt. Ook deze opdracht is vanuit PT Finance bemenst.

 

In 2010 hebben we de keuze gemaakt om de front- en backoffice applicatie  die in gebruik was voor Audio (gehoortoestellen) te integreren in de maatwerk  applicatie voor Optiek die reeds meerdere jaren naar volle tevredenheid operationeel is. Het vorige project van de bestaande Audio winkelautomatisering was een aantal jaren daarvoor in belangrijke mate georganiseerd door een consultant van PT Finance. Wat ons aanspreekt in de medewerker van PT Finance is de mix van kennis van automatisering, werkprocessen en de consequenties voor de financiële administratie en rapportage. Verder worden door ons ook de pragmatische werkwijze en betrokken houding zeer gewaardeerd. Om de conversie van de oude applicatie naar de nieuwe geïntegreerde applicatie in goede banen te leiden is er wederom een beroep gedaan op PT Partners. Beide consultants hebben zich twee jaar lang volledig gecommitteerd ingezet,  hetgeen geresulteerd heeft in een succesvolle implementatie medio juni 2012. Doordat het winkelpersoneel en de afdeling Centrale Dienstverlening nu met de nieuwe applicatie in de gelegenheid is de basisprocessen meer efficiënt uit te voeren, zijn wij als organisatie in staat de door ons gewenste groei in Audio te gaan realiseren".

Jan de Groot - CFO Hans Anders Retail Group B.V. - Managing Director Hans Anders Nederland