PT Finance logoNieuwsbriefDHK logo
 
 
champagne-2711895_960_720Alle collega's van PT Finance en DHK Tax & Legal wensen u een succesvol 2018!


Als deze nieuwsbrief niet goed leesbaar is kunt u hier de online versie bekijken.
 
 
 
 

PT Finance-DHK Tax & Legal

Terugblik Bouw en vastgoedthemabijeenkomst

DeHaar-impressie2 

Een gemeente die voor een gebiedsontwikkeling de handen ineen slaat met betrokken marktpartijen. Dus geen overheid versus markt en wij-zij discussie, maar een afgewogen samenwerkingsagenda, met respect voor elkaars rol en belang. ‘Developing Apart Together’, noemde een inleider het op de Bouw- en vastgoedthemabijeenkomst op 28 september jl.. De zaal en overige sprekers herkenden zich direct in deze vergelijking met een LAT-relatie als ‘gebiedsontwikkeling nieuwe stijl’. Slotspreker GO-praktijkhoogleraar Friso de Zeeuw zag er vooral een recept in voor complexe binnenstedelijke gebiedstransformaties.

Volledig artikel »
 
 

PT Finance

Inditex gestart met bouw grootste distributiecentrum op Lelystad Airport Businesspark

Inditex 

Inditex, een van ’s werelds grootste modeverkopers, is eind augustus in Lelystad gestart met de bouw van een nieuw Global DC. Het distributiepunt vormt een aanvulling op de activiteiten van ‘Inditex Central Logistics Platforms’ in Spanje. De bouw vergt een aanvangsinvestering van ca. € 100 miljoen. Op het in ontwikkeling zijnde Lelystad Airport Businesspark (LAB), grenzend aan de luchthaven die in april 2019 als twin-airport van Schiphol met passagiersvluchten start, neemt Inditex in eerste instantie een kavel van 35 hectare af. Op 14 september jl. heeft de levering van deze kavel plaatsgevonden. 


Volledig artikel »

 
 

PT Finance - DHK Tax & Legal

Save the date: Bouw en vastgoedcursus donderdagmiddag 19 april !

Slot Zeist 2 

Op donderdagmiddag 19 april 2018 zal traditiegetrouw onze Bouw en vastgoedcursus plaatsvinden. Ook dit jaar weer in Slot Zeist onder de deskundige leiding van Tom Berkhout.
Er zullen interessante en actuele onderwerpen de revue passeren deze middag. De uitnodiging volgt in januari.
Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar, mocht u zich op voorhand willen aanmelden kan dit via nicole.krauss@ptfinance.nl.

 
 

PT Finance

F2Connect aan de slag voor het Rode Kruis

logo f2c
 

In oktober is F2Connect, een samenwerkingsverband van PT Finance gericht op de zorgsector, gestart met een project voor het Rode Kruis, district Zuid-Limburg en district Noord en Midden-Limburg. Het Rode Kruis is onderverdeeld in 25 districten die autonoom opereren.

De opdracht betreft het inrichten van een Shared Service Center (SSC) voor het district Noord en Midden-Limburg en de voorbereidingen treffen middels planvorming voor een SSC in Zuid-Limburg. 

Volledig artikel »
 
 

PT Finance

Officiële start IADP

IADP logo
 

Op 23 november jl. vond de officiële start plaats van IADP met (een groot deel) van de aangesloten partners.
PT Finance is één van de 8 partners binnen IADP. Voor meer informatie zie www.iadp.co.

 
 

DHK Tax & Legal

Verkoop woning door projectontwikkelaar was niet ‘incidenteel’

1.Pro rata huis
 

Een projectontwikkelaar en exploitant van onroerend goed kan op grond van artikel 15 Wet OB de op zijn investering en kosten drukkende btw in aftrek brengen voor zover hij de kosten maakt voor panden die belast met btw worden verkocht (nieuwbouw) of verhuurd (optie belaste verhuur). De btw op algemene kosten, zoals die van de administratie en de accountant, is aftrekbaar volgens de pro-rata formule: “(btw-belaste omzet / totale omzet) * 100%”, gebaseerd op de omzetverhouding.

Volledig artikel
 
 

DHK Tax & Legal

Btw-vrije samenwerking wordt beperkt!

2.Algemeen belang koepel 

Op 21 september 2017 heeft het EU Hof van Justitie (HvJ) drie arresten gewezen waarin de reikwijdte van de zogenoemde ‘koepelvrijstelling’ wordt beperkt. Deze vrijstelling geldt voor diensten door een samenwerkingsverband aan zijn leden, onder de kanttekening dat deze leden vrijgestelde ondernemersprestaties verrichten of niet kwalificeren als btw-ondernemer. Een belangrijke voorwaarde is voorts dat het samenwerkingsverband (‘de koepel’) niet meer van zijn leden terugvordert dan ieders aandeel in de gezamenlijke uitgaven.

Volledig artikel »
 
 

DHK Tax & Legal

Mercedes-Benz lease: levering of dienst voor de btw?

3.Mercedes 

In artikel 3 Wet OB is bepaald dat de afgifte van een goed op basis van een overeenkomst van huurkoop moet worden beschouwd als een levering van dit goed. Door te bepalen dat de afgifte van een goed ingevolge een huurkoopovereenkomst als levering wordt beschouwd komt het tijdstip van de levering bij huurkoop op hetzelfde moment te liggen als bij de normale koop. De btw-heffing over de waarde van het goed vindt hierdoor aan het begin van de ‘leaseperiode’ plaats, in plaats van gedurende de ‘leaseperiode’ over de verschillende leasetermijnen.

Volledig artikel »
 
 

DHK Tax & Legal

Vanaf 2018 alleen nog digitale suppletieaangiften

4.Belastingdienst digitaal 

De Belastingdienst heeft aangekondigd dat suppletieaangiften per 1 januari 2018 alleen nog digitaal mogen worden ingediend. Ondernemers die een correctie op de eigen btw-aangifte (suppletie) willen aangeven, kunnen dit in 2018 alleen nog doen via het internetportal op de website van de Belastingdienst (“Inloggen voor ondernemers”), via hun eigen software of digitaal door hun adviseur.
Het hiervoor genoemde geldt niet voor wijzigingen met een belang van minder dan € 1.000. Deze mogen in de eerstvolgende aangifte worden verwerkt en hoeven niet via een suppletie worden doorgegeven.

 
 
Een uitgave van PT Finance en DHK | Tax Lawyers & Legal Consultants
 
PT Finance logo

www.ptfinance.nl
DHK logo

www.dhk-taxandlegal.nl
 
 
Deze e-mails niet meer ontvangen? {|MergeContextItems.UnsubscribeLink|} 

Issue