Oplevering Center Court Brightlands Chemelot Campus

artikel Chemelot
De oplevering van het Center Court op de Brightlands Chemelot Campus komt inmiddels snel dichterbij. Na de zomervakantie zal dit nieuwe gebouw het kloppend en verbindende hart van de Brightlands Chemelot Campus in Geleen vormen.

De campus vormt samen met Chemelot Industrial Park een van de grootste research-en industrielocaties in Europa. Als campus van nationaal belang is de ambitie om in Europa de technologische hotspot op het gebied van hoog-waardige materialen te worden. Door business, (toegepast) onderzoek en onderwijs samen te brengen in één uniek open innovatie ecosysteem is dat mogelijk.

De campus heeft zich in korte tijd ontwikkeld tot een plek waar nu ruim 1700 kenniswerkers werkzaam zijn en 400 studenten bij meer dan 70 bedrijven en kennisinstituten. Doelstelling is dat die populatie in jaar 2022 uitgroeit tot 2.900 kenniswerkers en 1.000 studenten.

Daniël Mutsaers is namens PT Finance als projectleider Facilitaire Organisatie inmiddels bijna 2 jaar bij de campus betrokken. Aanvankelijk om de facilitaire organisatie te insourcen zodanig dat de regie en kwaliteit van de dienstverlening namens de Brightlands serviceorganisatie is verbeterd.

Het laatste jaar hebben zijn projectwerkzaamheden in het teken gestaan van Center Court. Zo zijn Europese aanbestedingen georganiseerd voor diverse services zoals catering en koffievoorziening. Daarnaast is PT Finance verantwoordelijk voor diverse projecten zoals de optimalisatie van de ontvangst van diverse typen bezoekers en bewoners van de campus. Maar ook de organisatie van het congres- en vergadercentrum dat na de zomermaanden haar deuren in Center Court opent.